Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Β Ι Ο Χ Ω Ρ Ο Χ Ρ Ο Ν Ο Π Ο Ρ Ι Α Τ Η Σ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ - THE LIVELIHOOD - TIME - PLACE - COURSE OF THE TZEFERAKOS` FAMILY






Ο ΠΥΡΓΟΣ    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ   ΣΤΟ  ΔΡΥΑΛΙ
ΤΗΕ  ΤΟWΕΡ  OF  THE  TZEFERAKOS`
FAMILY   IN  DRYALI -MANI


Αυτό το οικιστικό Σύμβολο – Πυργόσπιτο της Μάνης εκφράζει τόσα πολλά στην οικογένεια μας! διότι εμπνέει και μεταφέρει σε όλους μας την ελπίδα και το θάρρος από τους προγόνων μας, με τον ερχομό μας στην επίγεια ζωή από τα οποία πρέπει να εμπνεόμεθα και να διδάσκόμεθα όλοι εμείς οι επίγονοι τους για να τηρούμε και να διαφυλάσσουμε  τις  ηθικές αρχές και αξίες τους. 
This residential Symbol - tower in Mani symbolizes so much to our family! So it inspires and carries to all of us  hope and courage from our ancestors, with the coming of our earthly life and teaches us to keep and save their moral principles.
 ------------------------------------------------------------------------------------------ 


1}. ΚΤΙΣΤΗΚΕ από τον ΤΖΕΦΕΡΑΚΟ Τζαννέτο του Θεοδώρου, το έτος 1887.
2] Η σύζυγος αυτού Ελένη το γένος Γρηγοράκου.
3} Τέκνα αυτών :
1}.Σταυρούλα Τζεφεράκου σύζ. Παναγιώτη Κουτσολιάκου –Γαρυφαλάκου,
2}. Αρχοντούλα Τζεφεράκου σύζ. Μιχαήλ Μανωλάκου
3}.Καλλιόπη Τζεφεράκου σύζ. Αντωνίου Λεωτσάκου
4}. Kωνσταντίνα Τζεφεράκου συζ. Φωτίου Πιερρόγιαννη
-------------------------------------------------------------------------------

        
 H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  AYTH, EINAI   ΕΝΑ   ΜΕΣΟΝ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ, ΕΝΑ  ΠΑΡΑΘΥΡΟ  ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΓΙΑ   ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  ΑΠΟΨΕΩΝ – ΙΔΕΩΝ - ΓΝΩΜΩΝ, ΠΟΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ   ΤΟΝ   ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ  ΑΥΡΙΟ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
 THIS WEBSITE CONSTITUTES A MEANS - INSTRUMENT OF COMMUNI-CATION - BRIEFING  AMONG THE MEMBERS OF THE FAMILY AND HER FRIENDS, A WINDOW IN THE SOCIETY – COMMUNITY FOR EXCHANGE OPINIONS AND IDEAS THAT INTEREST THE PERSON - INDIVIDUAL IN THE SOCIETY– COMMUNITY TODAY AND TOMORROW.
This built up Symbol – Tower House of the famous and Historic area in Mani [South part of Greece - Administrative area of Peloponnesus - Prefecture of Laconia] expresses so many moral principles and values from the depth of the collective - common conscious of the family, because it inspires - expresses so many moral principles and values from the depth of the collective - common conscious of the family, because it inspires hope and courage from the steel Souls of the common DNA ancestors. With these moral principles and values, we all the descendants of the Family must be inspired and taught
======================================================================
<<  TO TΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ TΗΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ>>.
======================================================================

                        ΜΕΛΕΤΗ  -  ΕΙΔΙΚΗ   ΕΡΕΥΝΑ
  του  Λεωνίδα  Πετροπ. Τζεφεράκου
 Σχετικά με
<<  TO   ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ TΗΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ>>.

Η Οικογένεια ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ αποτελεί μια Βυζαντινή Πατριά, της οποίας η πορεία της με σα στο διάβα το χρόνου δεν έχει εξεταστεί - ερευνηθεί.
 Υπάρχουν στοιχεία παράδοσης, αλλά και κάποια ιστορικά,  τα οποία προσδιορίζουν την κοινωνική πορεία της,  μέσα στο  στην λειτουργικότητα και εξέλιξη της Ιστορίας της  Μάνης.
Έχω καταγράψει  αφηγήσεις - διηγήσεις  από πρόσωπα της οικογενείας μου γεννηθέντα  στην  χρονική περίοδο  1880 μέχρι 1900, τα οποία διακρίνοντο από ισχυρή νοημοσύνη και αντίληψη, οι οποίες αφηγήσεις – διηγήσεις είχαν αποκτηθεί  προφορικά και διαδοχικά, από προγόνους μας,  σχετικά με την  κοινωνική πορεία της οικογενείας μας.   
Ειδικότερα η παράδοση αναφέρει ότι η οικογένεια μας  είναι βυζαντινή Πατριά, δηλαδή η οι πρόγονοι μας  ήλθαν από το Βυζάντιο  στη Μάνη αρκετά χρόνια  πριν από την πτώση της Κωνσταντινούπολης.
 Αποβιβάστηκαν με πλοία με   σημαντικές Οικογένειες στα Άλικα της Μάνης, από εκεί ήλθαν στο Παληοχώρι στο Δριαλί. Από το Παληοχώρι  κάποια ομάδα  μετακινήθηκε κάπου κοντά στα Λουκάδικα και κάποια άλλη ομάδα  στο Γύθειο και ειδικότερα στο χωρίο Νιοχώρι.
Η αφήγηση αυτή πρέπει να συσχετίζεται   με την ιστορική αναφορά  του Ιστορικού Γιάννη Φιλήμονα σχετικά με τα άλικα και την οικογένεια Μαυρομιχάλη  στο έργο του «Μαυρομιχάλαι»,  που γράφει: «Περί το 1340 ότε οι Τούρκοι κατέκτησαν την θρακικήν χερσόνησον, οικογένειες τινές εκ της πόλεως Καρδίας (Ανδριανούπολης) κατέφυγαν εις Μάνη. Κοντά στο Ακρωτήρι Ταίναρον κείται χωρίον ονομαζόμενο Άλικα παρ`αυτώ ελλιμενίσθη ποτέ πλοίο μεταφέρον οικογενείας τινάς εκ της Ανδριανουπόλεως εις την Ευρώπην.
Εκ τούτων έμειναν δύο εν τω άλικα, άφ` ων κστάγονται, η γενεά των Μαυρομιχαλαίων εκ της μιας και των Γρηγοράκηδων - Τζανετάκη εκ της άλλης». Στη συνέχεια αναφέρει  ότι ένεκα   εσωτερικών προστριβών  εξαναγκάσθηκε  η οικογένεια Μαυρομιχάλη, από την οικογένεια Ντουζέπη, να φύγει από τα άλικα και να εγκατασταθεί στην Τσίμοβα (Αρεόπολη).>>.
Στο Παληοχώρι του Δρυαλίου γίνεται αισθητή η παρουσία της Βυζαντινής Πατριάς των Τζεφεριάνων. Στο χώρο αυτό πρέπει να εγκαταστάθηκε γύρο στα 1350 και κάποια ομάδα από την Πατριά αυτή πρέπει να παρέμεινε μέχρι  το 1750, περίπου οπότε και κατήλθε στο νέο χωριό του Δρυαλίου.
Στο Παληοχώρι, μέσα στο οικιστικό χώρο αναγνωρίζεται από όλους τους παλιούς κατοίκους του χωριού ένα τμήμα  οικιών  γηστερνών και προαυλίων χώρων, ως <<  Τζεφεριάνικη ιδιοκτησία >>.
Σε μία συνέντευξη [ μαγνητοφωνημένη ], που είχα πάρει  το 1976, στο χωρίο Νεώριο του Γυθείου από τον τότε Γραμματέα της εκεί Κοινότητας, Τάκη Γιαννουλάκο [τότε ηλικίας 80 περίπου ετών ] , ένα εξαίρετο πνευματικό άνθρωπο με μεγάλη γνώση στην ιστορία και παράδοση της Μάνης, έχω καταγράψει τα εξής <<  Οι Τζεφεριάνοι, οι Γιαννουλιάνοι, οι Αλεξιάνοι και κάποιες άλλες οικογένειες της περιοχής είμαστε όλοι συγγενείς και ανήκουμε στην οικογένεια των Ατσαλιάνων.
Μάλιστα στην περιοχή του Νιοχωρίου υπάρχει ένα μεγάλο και καλό κτήμα που το ονομάζουν Ατσαλιάνικο, το οποίο ανήκει σήμερα στην οικογένεια Γιαννουλάκου, αλλά στα παλιά χρόνια ανήκε στους Ατσαλιάνους.
 Ακόμη στην περίοδο  πριν από την Επανάσταση  στην περιοχή του Γυθείου και της Προσηλιακής Μάνης  κυρίαρχο ρόλο ασκούσε η οικογένεια Γρηγοράκηδων - Τζαννετάκιδων και με την οικογένεια αυτή κάποιες οικογένειες  είχαν τεθεί υπό την προστασία της προαναφερθείσας οικογένειας.
Οι οικογένειες αυτές  εκμεταλλευόμενες  την φιλία τους με την οικογένεια  των Γρηγοράκηδων ενοχλούσαν  άλλες οικογένειες της περιοχής.
Ένεκα του λόγου αυτού μία μικρή ομάδα  τριών  σημαντικών και χαρισματικών  ανθρώπων,  αποτελούμενη από τον Πέτρο Τζεφεράκο, τον Λάγιο Αλεξάκο και τον Γιάννη Γιαννουλάκου, υπό την Αρχηγία του Πέτρου Τζεφεράκου, συνέλαβε την ιδέα  να συστήσουν Συμμαχικό Συνασπισμό οικογενειών για να αντιμετωπίσουν την ενοχλήσεις των οικογενειών των προσκειμένων στην οικογένεια των Γρηγοράκιδων και να ζητήσουν την συμμαχία της Οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.
Πράγματι ο στόχος αυτός πραγματοποιήθηκε και συστήθηκε η « η Συμμαχία των οικογενειών » και έλαβε το όνομα « ΠΕΤΡΟΛΑΓΙΑΝΝΙΚΟ >> από τα μικρά ονόματα των ιδρυτών, που προαναφέρονται και σύναψε συμμαχία με τους Μαυρομιχαλαίους και έτσι απαλλάχθηκαν από τις ενοχλήσεις του Συνασπισμού της οικογένειας των Γρηγοράκιδων.
Το  <<  Πετρολαγίαννικο >>  υπήρξε μία πολύ σημαντική  συμμαχία οικογενειών της Προσηλιακής Μάνης, κυρίως στην περιοχή του Γυθείου και του Δήμου Τευθρώνης και είχαν ενταχθεί σε αυτή μεγάλες και δυνατές οικογένειες της περιοχής, Τζεφεριάνοι, Ριζεάνοι, Γεωργακιάνοι και άλλοι >>.
Η παραπάνω αφήγηση του αείμνηστου Τάκη Γιαννουλάκου, επαναλαμβάνεται σε μία ιστορική μελέτη, για τη Μάνη, ενός εκλεκτού και ικανού ιστορικού ερευνητή του κ. Ελευθερίου Αλεξάκη στην εργασία του  <<  ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ  ΣΤΗ  ΜΑΝΗ   -  Η  ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ >>.στην οποία αναφέρεται ότι :    
{{  Μια από τις πιο γνωστές συμμαχίες ή συντροφίες ήταν το λεγόμενο «Πετρολαγιάνικο» της Προσηλιακής Μάνης. Πρόκειται για συμμαχία γενών που οργάνωσαν οι Καλκαντήδες από το Σκουτάρι και ο Πέτρος Τζεφέρης με άλλους και έφτανε ως τη Λάγεια, γι’ αυτό ονομάσθηκε Πετρολαγιάνικο. Συμμετείχαν πολλά γένη σ’ αυτή τη συμμαχία, η οποία στρεφόταν εναντίον των Νικλιάνων και των σοϊλήδων της περιοχής. Συντροφίες συναντώνται ως την περιοχή του Οιτύλου π.χ. το γνωστό το γένος της Κάτω Καρέας, οι Ταβουλαραίοι, είχαν συντροφία με τους Στεφανοπουλαίους του Οιτύλου}}.
Βέβαια ο εκλεκτός συμπολίτης μας  εκφράζει κάποιες αντιφάσεις. Ειδικότερα. Αναφέρει το επώνυμο του Πέτρου Τζεφεράκου ως Τζεφέρη, κατά τρόπο λανθασμένο. Στο Δημοτολόγιο Γυθείου, στο οποίο υπάρχουν εγγραφές από του έτους 1833 και υπάρχουν  αρκετά μέλη της οικογένειας τζεφεράκου εγγεγραμμένα  και ουδέν εξ` αυτών αναφέρεται ως τζεφέρης, συνεπώς πρόκειται περί συγχύσεως- λάθους ως προς το επώνυμο του Πέτρου Τζεφεράκου. Βέβαια το επώνυμο Τζεφεράκος  στην πρώην Κοινότητα Δρυμού, σε κάποια μέλη της οικογένειας αναφέρεται και ως Τζεφέρης, αλλά αυτό είναι εσφαλμένο.
Ετυμολογία του ονόματος << Τζεφεράκος >>.
Το επώνυμο Τζεφεράκος προέρχεται από το επώνυμο << Τζεφεράκιος >> , Βυζαντινό όνομα, το οποίο στην  καθομιλουμένη χρήση μετετράπηκε σε Τζεφεράκος  στην Μανιάτικη κοινωνία.
Είναι γνωστό ότι κάποια  επώνυμα της Μάνης που καταλήγουν σε άκης και άκος, και αποτελούν Βυζαντινές Πατριές  είχαν κατάληξη σε άκιος, όπως αναφέρεται στον διαδυκτιακό χώρο –ιστοσελίδα  mani.org.gr , ως ακολούθως  << Α ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ>> . Τα γνήσια μανιάτικα ονόματα δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη κατάληξη πριν το 1600. Ιδιαίτερα όσα είναι γνήσια επώνυμα και όχι πατρωνυμικά.   Γιατί τα από το βυζαντινό - άκιος προερχόμενα σε - άκης (και - άκος μεταγενέστερα ) μανιάτικα ονόματα είναι πριν το 1600 πατρωνυμικά, και όχι επώνυμα. Περίπου το ίδιο συμβαίνει σε άλλες Ελληνικές «ατόφιες» περιοχές όπως η Αθήνα (τότε), το Μεσολόγγι, ο Μιστράς, το Ναύπλιο. Τελευταίοι που «κόλλησαν» το -άκης είναι οι Κρητικοί κι οι Αρβανίτες της Β. Ελλάδας (Θράκη κ.λ.π.) γι’ αυτό και το διατηρούν μιας και ενώθηκαν τελευταίοι με την Ελλάδα και το «κόλλησαν» αργότερα στα ονόματα τους ομαδικά. >>.
Τέλος θέλω ιδιαιτέρως να τονίσω  την  προσωπικότητα του Τζεφεράκου Πέτρου, πρωτεργάτη  της ιδρύσεως της μεγάλης Μανιάτικης Συντροφίας  << ΠΕΤΡΟΛΑΓΙΑΝΙΚΟ >> στην προσηλιακή Μάνη.
Ακόμη θέλω να επισημάνω ότι στο αρκετά υποτιμητικό  «υποσχετικό των Μανιατών προς τους Καπετάν Μπέη Σερεμέτην και Αντώμπεη».  Τον Αύγουστο  του 1806 ,στο   Μαραθονήσι [ Γύθειο ], το υπογράφουν ονομαστικά όλα τα χωρία της Μάνης, με τις οικογένειες που τα αποτελούν,  περιλαμβάνεται δε και το χωρίο Δρυαλί,  στο οποίο αναφέρονται όλες οι γνωστές οικογένειες που κατοικούσαν τότε,  δεν αναφέρεται όμως η οικογένεια τζεφεράκου, ισχυρή Πατριά της Μάνης, από τους ιδρυτές της Συντροφίας  << Πετρολαγιάνικο >> .Γεγονός που δηλώνει ανυπακοή και εκδήλωση πνεύματος ελεύθερου και ανυπότακτου.    
Περαιά  Ιούνιος  2006
================================================================
STUDY -  SURVEY 
by   
Leonidas Petrop. Tzeferakos 
 - Lawyer, Police Major General 
Ret. 
About  <<TZEFERAKOS  FAMILY`S   PLACE  AND  TIME  LIFE  ROUTE>>
 Tzeferakos  Family`s Course  during its  life time  passing  on its survival path.
The Tzeferakos Family is a Byzantine   clan [ patria], whose Course  during its  life time  passing  on its survival path  has not  traced –examined  completely yet >>..
The  Tzeferakos  Family is  a Byzantine clan, whose path in the  passing of time   has  not  been traced - examined  cmpletly yet.
There are some traditional  and a historical  evidences  which  are defining a smal part of  its social  route  in the functioning  developing  route of the history  of   the Mani. ...
I have received - recorded narrations - stories from people of my family and  from persons - members of others Families, born in the period 1880 to 1900, which were distinguished  by a strong intelligence and perception, which narrations – stories  were obtained orally and  in turn, among the generations.
In particular, traditional narrations  prescribe –Inform  that our family is a Byzantine clan [ Patria in Greek] and  has  come from Byzantium [ Adrianopolis` area]  to Greece [ district  of Mani], several years before the occupation of Constantinople from ottomans  in 1453. ..............  

============================================================
ΤΜΗΜΑ   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
====================================

ΝΟΜΙΚΟΣ    ΤΟΜΕΑΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Ο Νομικός  πρέπει  να  είναι πάντοτε ασυμβίβαστος  με  την αδικία




1]. Αλέξανδρος  Γεωργίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚOΣ
     Πρόεδρος  Νομικού Συμβουλίου  του Κράτους  

-----------------------------------------------------------------------------

2}.Μυρτώ  Αλεξάνδρου  TΖΕΦΕΡΑΚΟY          
Δικαστής - Πρόεδρος Πρωτοδικών        
                            
------------------------------------------------------------------------------------

3}.Μιχαήλ  Σταύρου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Δικηγόρος

--------------------------------------------------------------------



 4}.Γεώργιος  Δημητρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Δικηγόρος

-----------------------------------------------------------


5}.Λεωνίδας  Πετροπ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Δικηγόρος

--------------------------------------------------------------------

6}. Νικολέττα  Παναγιώτου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Δικηγόρος

------------------------------------------------------------------------------------------

7}. Μαριάννα Μιχαήλ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
 Δικηγόρος

-------------------------------------------------------------------




8}.Κανέλλα  Μιχαήλ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Δικηγόρος

----------------------------------------------------------------------    
9}. Ιωάννα  Ηλία ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Φοιτήτρια Νομικής  Σχολής
Πανεπιστημίου  Σορβόννης  Γαλλίας
{ πολλά υποσχόμενη}.


10}. Σταυρούλα Παναγ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Νομικός -Δικαστικός  Υπάλληλος

----------------------------------------------------------------------------------
  ΙΑΤΡΙΚΟΣ    ΤΟΜΕΑΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Ο Ιατρός  δεν πρέπει  ποτέ  να ξεχνά τον όρκο του



1}.Ηλίας   Πέτρου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός  - Oυρολόγος
-------------------------------------------------------------------------------------------------

2}. Αλέξανδρος  Δημητρίου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός  Γυναικολόγος  -Μαιευτήρας-
ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ





            Είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, ενδοσκοπική χειρουργική, λαπαροσκοπήσεις υστεροσκοπήσεις Laser, την υπερηχογραφία και την αναπαραγωγική ενδοκρινολογία. Εργάζεται σε κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης από το 1990. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αγγλία. Έχει την ευθύνη του συντονισμού των "ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ" και την ρύθμιση διοικητικών και λειτουργικών θεμάτων από το 1995.

------------------------------------------------------------------
3}.Γεώργιος  Αλεξάνδρου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός - Νευρολόγος - Ψυχίατρος

-----------------------------------------------------------------------------------

4}.Αλέξανδρος  Θεοδώρου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός

-------------------------------------------------------------------


5}. Μιχαήλ  Λεωνίδα ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός

-------------------------------------------------------------------------------------------------




6}. Δημήτριος   Αλεξάνδρου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Ιατρός

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟΜΕΑΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ [ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ] ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο Οικονομολόγος πρέπει να θυμάται  πάντα τον Θεό




1}. Γεώργιος  Μιχαήλ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Διοίκηση  Επιχειρήσεων
----------------------------------------------------------------------------------------

2}.Κυριακή  Λεωνίδα ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Διοίκηση  Επιχειρήσεων

------------------------------------------------------------------------------------------

 3}. Σταυρούλα  Δημητρίου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Διοίκηση  Επιχειρήσεων

------------------------------------------------------------------------------------------------


4}. Θεόδωρος  Δημητρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Διοίκηση  Επιχειρήσεων

---------------------------------------------------------------------------------


ΤΟΜΕΑΣ    ΔΙΑΦΟΡΩΝ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Φυλοσοφική Σχολή  Αρχαίας Αθήνας
[ Με  σοφία και τέχνη  τα έργα σου να  κάνεις }



1}.Πέτρος  Γεωργίου  ΤΖΕΦΕΡΗΣ
  Μηχανικός -Μεταλειολόγος - Διδάκτωρ Εθν.Μετσοβίου Πολυτεχνείου 

----------------------------------------------------------------------------------------

 2}.Πέτρος  Ηλία  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αστροφυσικός  Επιστήμων - υποψηφ.Διδακτωρ
-------------------------------------------------------------------------------------------

3}.Γεώργιος  Παναγ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
 Χημικός  Μηχανικός  Ε.Μ.Π.

---------------------------------------------------------------------------------------

4}.Τατιανή  Θεοδώρου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Ναυπηγός  Εθν.Μετσοβ. Πολυτεχνείου


---------------------------------------------------------------------------------------- 

5}. Ιωάννης  Γεωργίου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Γεωπόνος -Οικονομολόγος.

----------------------------------------------------------------------------------------------

6}.Ηλίας  Δημοσθένη  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Γεωπόνος - Οικονομολόγος
-------------------------------------------------------------------------
7}. Θεοδώρα  Γεωργίου   ΤΖΕΦΕΡΗ
Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

------------------------------------------------------------------------------------------------

8}. Θεοδώρα  Ευαγγέλου  ΤΖΕΦΕΡΗ
Καθηγήτρια Φιλολογίας -Αρχαιολόγος

------------------------------------------------------------------------------------------

9}. Μαρία  Ευαγγέλου  ΤΖΕΦΕΡΗ
Πτυχιούχος  Ευρωπαϊκου Πολιτισμού

---------------------------------------------------------------------------------------

10}. }.Σταυρούλα   Παναγιώτη  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  
Πολιτικός  Επιστήμων -Διεθνολόγος.

---------------------------------------------------------------------------------------------

11}. Μαρία  Ανάργυρου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Πολιτικός Επιστήμων - Δημόσιες  Σχέσεις

-----------------------------------------------------------------------------------------------

12}. Γεώργιος  Ανάργυρου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Καθηγητής  Θεολογίας

-------------------------------------------------------------------------
   13} Σπυρίδων Ανδρέα  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ         
Καθηγητής  Φυσικής -Χημείας   Δ.Ε
                  
               ---------------------------------------------------------------------                 
14. Γεώργιος  Χρήστου   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Χημικός

----------------------------------------------------------------

15}. Ανδρέας  Σπυρίδ.ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Κοινωνιολόγος

----------------------------------------------------------------------------------

17}.Γεώργιος  Αριστοτ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Τοπογράφος - Μηχανικός

----------------------------------------------------------------------

18}. Κυριακή  Παύλου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Φιλόλογος - Πανεπιστημίου Αθηνών

----------------------------------------------------------------------
19}.Παναγιώτα  Ανδρέα ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Εκπαιδευτικος

--------------------------------------------------------------------------
20. Ευγενία  Παναγιώτη ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Σχολή  Καλων τεχνών - ζωγράφος - Αγιογράφος

------------------------------------------------------------------------------
21.Αριστείδης  Παναγιώτη ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Καθηγητής Σωματικής  Αγωγής -  προπονητής 
ποδοσφαιρικών ομάδων
---------------------------------------------------------------
22. Μαρία  Κωνσταντίνου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
Εκπαιδευτικός
------------------------------------------------------------------

=================================================


ΤΟΜΕΑΣ   ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Πάντα και  όπου σ`αντικρίζω  με  Λαχτάρα
σταματώ και περήφανα  Δακρύζω
ταπεινά  σε  χαιρετώ

<< ΣΥΜΒΟΛΟ   ΤΗΣ  ΣΟΦΙΑΣ   ΚΑΙ  ΤΗΣ   ΤΕΧΝΗΣ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ   ΓΙΑ  ΚΑΘΕ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ >>

<<  Θα  τα  κρατώ  τα όπλα  αυτά   εδώ  και όπου να λάχει  και  μόνος  και  με  συντροφιά.....>>



Ο Αξιωματικός  δεν πρέπει ποτέ να υπάρξει επίορκος.




1}  Θεόδωρος Λέκκα ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν.{Ο] ε.α.


------------------------------------------------------------------------

2}.  Λεωνίδας  Πετρ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

--------------------------------------------------------------


3}.   Μιχαήλ Γεωρ.ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Υποπτέραρχος  Πολ.  Αεροπορ. ε.α.

-----------------------------------------------------------------------

4}.  Λεωνίδας  Μιχαήλ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Πλοίαρχος  Ε.Ν.  

------------------------------------------------------------

5}.  Παύλος  Μιχ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ 
Αστυνομικός  Διευθυντής

----------------------------------------------------------------------------------------

6}. Πέτρος  Μιχαήλ ΤΖΕΦΕΡΗΣ  
  Ανώτερος  Αξιωματικός Ελλην.Αστυνομίας

-----------------------------------------------------------------------------------------

7}.  Παναγιώτης  Δημοσθ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
 Ανώτερος  Αξιωματικός Ελλην.Αστυνομίας

----------------------------------------------------------------------------------

8}.  Πέτρος   Στυλιανού. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
 Ανώτερος  Αξιωματικός Ελλην.Αστυνομίας
{ Ευτυχής γιατί  εκτελεί το υπηρεσιακό  καθήκον του στη Μάνη}
-------------------------------------------------------------------

9}.  Νεκτάριος  Μιχαήλ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
 Αξιωματικός  Ελληνικής  Αστυνομίας

----------------------------------------------------------------------
10} ` Ηλίας   Δημητρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αξιωματικός  Ελληνικής  Αστυνομίας

------------------------------------------------------------------------------------

11}.  Δημήτριος     Σωτηρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αξιωματικός   Πολ. Αεροπ..
------------------------------------------------------------------------

12}.  Μιχαήλ    Σωτηρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αξιωματικός   Πολ.   Ναυτ.
---------------------------------------------------------------------

13}. Σταύρος  Δημητρίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αξιωματικός   Πολεμ. Ναυτικού

 -----------------------------------------------------------------

14]. Κυριάκος  Στυλιανού  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Αξιωματικός  Πυροσβεστικού Σώματος
{ Ευτυχής γιατί  εκτελεί το υπηρεσιακό  καθήκον του στη Μάνη}

__________________________________________________________________                   
  
15}.  Αθηνά Γεωργίου ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ 

Εύελπις -Μαθήτρια  Στρατιωτικής Σχολής  Ευελπίδων

Aγαπητή μας  Αθηνά, άρχισες  να γράφεις 
 μία σημαντική  σελίδα στην Ιστορία της οικογένειας μας. 
Λεωνίδας  Π.Τζεφεράκος
Υποστράτηγος  ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
-------------------------------------------------------------------------------------------------





16}.    Δημήτριος Γεωργίου  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ.
Ανθυπαστυνόμος 
  
----------------------------------------------------------------------------

============================================================ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜ. ΤΖΕΦΕΑΚΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ  ΛΕΩΝ.ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ



==========================================================
Σχεδιάστηκε από τον Λεωνίδα  Μιχ. Τζεφεράκο



============================================================ 
ΜΕΛΗ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ    ΣΤΟ  ΓΥΘΕΙΟ


================================================
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ


Α/Α. ΕΠΩΝΥΜΟ 0ΝΟΜΑ ΠΑΤΡ. ΕΤ0Σ ΓΕΝ. Τ0ΠΟΣ ΓΕΝ.

1. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Θωμάς Σταυριανός 1854 Αθήνα Ε.1  [ Προέρχεται από το Δρυαλί]

2. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Γεώργιος Σταύρος 1856 Τευθρώνη Ε.2 [ Προέρχεται από το Δρυαλί]


3. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Γρηγόριος Σταυριανός 1858 » Ε.3 [ Προέρχεται από το Δρυαλί]


4. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Ηλίας Σταύρος 1860 Ε.4    [ Προέρχεται από το Δρυαλί]


+5. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ή ΓΚΑΝΑΣ Βασίλειος Παναγιώτης 1871 Γύθειο Ε.5

+ 6. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ή ΓΚΑΝΑΣ Αναστάσιος Πανανιώτης 1875 Αμερική Ε.6

+ 7. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Νικόλαος Πέτρος 1875 Ρωσία Ε.7

+ 8. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Δημήτριος Πέτρος 1877 Εξωτερικό Ε.8

+ 9. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Παναγιώτης Σπυρίδων 1879 Ρωσία Ε.9

10. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Αντώνιος Παναγιώτης 1881 Αμερική Ε.10

+ 11. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Δημήτριος Σπυρίδων 1882 Ρωσία Ε.1 Ι

+ 12. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Γεώργιος Σπυρίδων 1884 Γύθειο. 12

13. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Νικόλαος Παναγιώτης 1887 Αθήνα Ε. 13

14. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Γεώργιος Π Δ 1889 Πειραιά Ε. 14

+ 15. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Ιωάννης Σπυρίδων 1890 Ρωσία Ε. 15

+ 16. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ Ανδρέας Γεώργιός 1917 Γύθειο Ε. Ιό

+ 17. ΤΖΕΦΕΡΑΚ0Σ Παναγιώτης Γεώργιος 1921 Γύθειο Ε.17

{Ε12=αδέλφια Ε1•6+Ε17} — = αδέλφια Ε9+Ε11+Ε12-ι-Ε15

= αδέλφια Ε 7 + Ε 8 αδέλφια Ε5 + Ε6

=αδέλφιαΕί3-ι-Ε14+Ε10



================================================================

ΘΕΟΔΩΡΑ   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
ΣΥΖ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ ΓΕΝΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ


===============================================================

-----------------------


============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου