Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΚΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΙΑ { Τζεφεριάνικα} ΣΤΟ ΔΡΥΑΛΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

-

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  ΣΤΟ   ΧΩΡΙΟ  ΠΑΚΙΑ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 -==========================================



ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ
ΜΙΑ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  - ΒΙΟΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ   ΜΙΑΣ  ΜΙΚΡΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΩΝ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Στη  δεκαετία του 1830 περίπου τρία  αδέλφια  της Οικογένειας Τζεφεράκου άρχισαν ένα οδοιπορικό  ίσως για αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης από το Δρυαλί ίσως και από το Γύθειο και παρέμειναν για λίγο χρονικό διάστημα  στα Πάκια Λακωνίας. Ο  ένας εξ αυτών ονομάζεται Γιάννης. Ο Γιάννης  τέλεσε γάμο με μία γυναίκα από το χωριό αυτό και παρέμεινε εκεί και οι άλλοι δύο απεχώρησαν.
Από τον Γιάννη δημιουργήθηκε  η Οικογένεια ΤΖΑΦΕΡΗ  στα Πάκια  Μέλη της οποίας διαμένουν  μέχρι και σήμερα.
Υπάρχει κοινή συνείδηση –συναντίληψη και στα μέλη της οικογένειας Τζεφεράκου στο Δρυαλί  και στα Πάκια της Οικογένειας Τζαφέρη ότι έχουν κοινή   οικογενειακή  καταγωγή.
κάποια μέλη της οικογένειας  που διέμεναν στο Γύθειο ήταν καταγεγραμμένα ως Τζαφεράκος.
Εκτιμάται  μετά βεβαιότατος ότι τα μέλη της οικογένειας Τζαφέρη στα Πάκια κατάγονται  από τα μέλη της οικογένειας Τζεφεράκου ή Τζαφεράκου στο Γύθειο.
Τα δύο αδέλφια τα οποία απεχώρησαν από τα Πάκια  υπάρχουν  αποχρώσες ενδείξεις, οι οποίες εξελίσσονται λογικά σε  απόδείξεις προωθήθηκαν στην περιοχή της Αττικής. Εξ αυτών  ο ένας εγκαταστάθηκε στην Περιοχή του Ρουφ,  ο οποίος εξελίχτηκε σημαντικά και ευημέρησε οικογενειακά και μέλη της οικογένειας του έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Μοσχάτου με οικογενειακή παράδοση ότι κατάγονται  από   την Πελοπόννησο [ δηλαδή από τη Μάνη]. Ένα μέλος εξ αυτών με το όνομα Βασίλειος  με δική του φροντίδα και επιμέλεια ανέγειρε τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ.
Ο άλλος αδελφός εγκαταστάθηκε στην περιοχή Χαϊδαρίου Αττικής και οι απόγονοι αυτού φέρονται με το επώνυμο Τζεφεράκος  και Τζαφεράκος.
Όταν  οι τρεις προαναφερόμενοι αδελφοί απεχώρησαν από τη Μάνη και μετέβησαν στα Πάκια,  στο Γύθειο και στο Δρυαλί δεν φέρεται κανένα μέλος της οικογένειας ως Τζεφέρης  αλλά μόνον ως Τζεφεράκος   [ όπως προκύπτει από εκλογικούς καταλόγους των χωρίων από το έτος 1833].
Και το θέμα αυτό έχει ανάγκη συνέχισης της σχετικής έρευνας .Προς τούτο παρακαλούνται οι δυνάμενοι να προσφέρουν την συνδρομή τους   για συμπλήρωση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίον ΠΑΚΙΑ  Λακωνίας 1976.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία μελών της  Οικογένειας { Τζεφεράκου από το Δρυαλί και Τζαφέρη από τα Πάκια}.  Από αριστερά προς τα δεξιά 1ος Νικόλαος Τζαφέρης από τα Πάκια, 2ος   Λεωνίδας Τζεφεράκος  του Πετρόπουλου,από το Δρυαλί 3ος Νικόλαος Τζαφέρης, 4ος  από τα Πάκια και   Ντίνος Τζαφέρης του Νικολάου [υιός  3ου των ως άνω] από τα Πάκια.
--------------------------------------------------------------------------




 Χωρίον ΠΑΚΙΑ  Λακωνίας 1976.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία μελών της  Οικογένειας { Τζεφεράκου από τοδρυαλί και Τζαφέρη από τα Πάκια}.  Από αριστερά προς τα δεξιά 1ος Νικόλαος Τζαφέρης,από ταΠάκια, 2ος  Σωτήριος Τζεφεράκος του  Δημοσθένη,από το Δρυαλί, 3ος  Λεωνίδας Τζεφεράκος  του Πετρόπουλου,από το Δρυαλί, 4ος Νικόλαος Τζαφέρης,από τα Πάκια, 5ος ο Εφημέριος Ιερέας στα Πάκια, - 6ος Σταύρος Τζεφεράκος  τουΔημοσθένη, από το Δρυαλί.- 7ος Νικόλαος Καρούνης από τα Πάκια φίλος του Λεωνίδα Τζεφεράκου και 8ος Ντίνος Τζαφέρης του Νικολάου [υιός του 4ου των ως άνω] από τα Πάκια .
Η ανωτέρω φωτογραφία εγένετο κατά την διάρκεια επίσκεψης  το καλοκαίρι του 1976 των μελών της οικογένειας από το Δρυαλί στα Πάκια σε ένδειξη-επιβεβαίωση του οικογενειακού δεσμού και της αμοιβαίας αγάπης  και εκτίμησης. 
Ακόμη με την ευκαιρία εκείνη ο Λεωνίδας έλαβε  μα γνητοφωνημένη διήγηση από τον Νικόλαο [ ν.4] για το ιστορικό της εγκατάστασης της οικογένειας στα Πάκια.  
 --------------------------------------------------------------------------------------
Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία μελών της  Οικογένειας { Τζεφεράκου από τοδρυαλί και Τζαφέρη από τα Πάκια}.  Από αριστερά προς τα δεξιά 1ος Νικόλαος Τζαφέρης, 2ος   Λεωνίδας Τζεφεράκος  του Πετρόπουλου, 3ος Νικόλαος Τζαφέρης, και 4ο  Ντίνος Τζαφέρης του Νικολάου. 
 ------------------------------------------------------------------------------


1 σχόλιο: